'fundraising - adománygyűjtés'

jótékonysági, közösségi, adományszervezési események

 1. 2TRAIL – Jótékonysági Terepfutó Verseny és Piknik

  ‘2TRAIL’ 

  Jótékonysági Mezítlábas / Terepfutó Verseny és Családi Piknik

  Időpont, helyszín

  2019. október 6. vasárnap,  10 h 

  Törökmező – Börzsöny

  Távok: 1.5 / 3 / 8.5 / 13 / 22.5 km

   

  TOVÁBB A RÉSZLETES VERSENYKIÍRÁSRA, REGISZTRÁCIÓHOZ, ADOMÁNYOZÁSHOZ —>

   

  A RENDEZVÉNY KÜLÖNLEGESSÉGEI – A ‘VARÁZS-SZAVAK’

  1. Jótékonysági

  A „kéTTé” Magyar Tapasztalati Tanulás Alapítványban olyan tapasztalati tanulás módszertannal dolgozó szakemberek vagyunk (outdoor szakemberek, pszichológusok, pedagógusok, szociális munkások és más segítő szakemberek), akik fontosnak tartjuk, hogy ez az igen értékes, világszerte sikerrel és régóta alkalmazott oktatási és segítő célokra használt módszer Magyarországon is közismertté váljon, elterjedjen és lehetőségei szerint fejlődjön.

  Az alapítvány természetben zajló tevékenysége miatt KIEMELT JELENTŐSÉGŰ az a cél, hogy fokozottan ügyeljünk a környezetvédelemre, természet-védelemre és erre kifejezetten tanítsuk a programjaink résztvevőit is.

  A kéTTé Alapítvány közhasznú szervezet és mint ilyen, folyamatosan tevékenykedik a hátrányos helyzetű emberek (gyerekek, fiatalok vagy családok) életének javításáért. Az elmúlt években állami gondozott fiatalok és utógondozottak számára elindított vadon-kalandterápiás programunk korábban többször nyert állami /vagy intézményi támogatást, azonban az érintett szociális szektor alulfinanszírozottsága illetve a pályázati források drasztikus csökkenése miatt a programot immár két év óta folytatni nem tudjuk.

  Alapítványunk KÖZÖSSÉGI ADOMÁNYGYŰJTÉS-t rendez azzal a céllal, hogy a nevezett célcsoport számára kínálhassuk a kalandterápiás programjainkat, ezt azonban szeretnénk egy sokak számára izgalmas és népszerű, természetben zajló sporteseménnyel, a terepfutással összekötni.

  Az adománygyűjtésbe igyekszünk bekapcsolni a nemzetközi kalandterápiás (‘adventure therapy’) közösséget és a külföldi terepfutókat is – azaz bárki számára itt az alkalom, hogy ezzel az eseménnyel összekapcsolva támogathassa  segítő munkánkat Magyarországon, az igen elhanyagolt és “út mellett hagyott” célcsoportok számára.

  ELŐRE IS KÖSZÖNÜNK MINDEN TÁMOGATÁST!

  2. Mezítlábas futás – “Bearfoot / Natural Running”  

  Mezítláb? Októberben? Ja, nem, nem úgy, de mégis.

  Talán többen hallottatok már erről az új irányzatról, de Magyarországon még kevéssé elterjedt. A ‘mezítlábas futás’ egy komoly mozgalommá nőtte ki magát az elmúlt évtizedekben, bár lényegében egyidős az emberiséggel. 1960-ban az etióp Abebe Bikila teljesen mezítláb megnyerte a Római Olimpia Maratoni futását, azóta pedig az erre kifejlesztett vékonytalpú cipőkben hódít a mezítlábas technika. A “bearfoot running” vagy “natural running” néven terjedő irányzat képviselői és kutatói szerint nem csak az izomzatnak, izületeknek és általában a fizikai egészségünknek tesz jót a technika, de nagyban hozzásegít a természethez való visszakapcsolódáshoz, és így a mentális-pszichés előnyei is számottevőek.

  Most először, Magyarországon is külön figyelmet szentelünk ennek az izgalmas új irányzatnak és minden mezítlábas technikát választó versenyzőt külön ünnepelünk.

  A versenyben bármely kategóriában indulhatnak, kérjük ezt  jelölni a regisztrációs lapon, hogy külön emléklappal értékelhessük ezt a különleges részvételt!

  Akit mélyebben érdekel, Török Imre remek összefoglaló írása a mezítlábas technikáról – ITT olvasható. Talán ez less az alkalom, hogy valaki kipróbálja? 1.5 vagy 3 km-en is érdemes… Bár szeretnénk felhívni a figyelmet az előzetes felkészülés és megfelelő lábbeli fontosságára!

  3.Terepfutás – “TrailRunning”

  A táj és terepfutás hazánkban egyre népszerűbb és örömmel látjuk, hogy az elmúlt években mind több esemény, verseny is megrendezésre kerül.

  “Vissza a természetbe!” – már több száz éve tudhatjuk, hogy elindult egy komoly elidegenedés a természettől és ma már az is evidencia, hogy a klímaváltozás megállítása, a természet- és általános környezetvédelem nélkül a vesztébe rohan az emberiség. Mi, akik azon dolgozunk, hogy MINDEN EMBER, de leginkább a jövő generációja visszataláljon a természetbe, kiemelten fontosnak gondoljuk, hogy az újra-kapcsolódás, a természetben való jó érzések, gyógyulás és feltöltődés lehetősége mindenki számára egyértelmű lehetőséggé váljon. A természetben sportolás egy remek alkalom erre a visszatérésre.

  4. Családi Piknik

  Nem véletlenül került a Családi Piknik a versenykiírás mellé – szívből jövő vágyunk, hogy minél több futó a családjával érkezzen erre a szép, vasárnapi eseményre!

  A legtöbb hosszútáv-, vagy terepfutó ember családja rendszeresen megéli a családtag hiányát, amikor ők szenvedélyüknek hódolva rövidebb vagy hosszabb időkre “eltűnnek” a horizonton… Ez alkalommal szeretnénk köszönetet mondani minden családtagnak, feleségnek vagy férjnek, gyerekeknek, barátoknak, hogy kitartó türelemmel és empátiával viselik a szerettük rendszeres távollétét. De miért megy el? Mit szeret ebben? Tényleg olyan jó? Jobb, mint a reggeli lustálkodás?

  Alkalmat nyújtunk arra, hogy a nem vagy kevésbé ambiciózus futók is kipróbálhassák a természetben futás rejtelmeit! 1.5 vagy 3 km nem olyan hosszú táv, hogy ne érne meg egy próbát!

  Gyönyörű erdőn, patakokon át gázolás, réteken és madárfüttyel kísérve… no és itt a lelkesítő közönség és a közös eredmény ünneplésének lehetősége – ezt nem érdemes kihagyni!

  A futás és verseny után pedig kicsiknek és nagyoknak kínálunk közösségi, élmény-, és kalandjátékokat a réten, az erdőben… hogy tényleg mindenki elmondhassa – akár futott, akár fára mászott vagy papírsárkányt eregetett, vagy csak a jó bográcsból evett miután kedves állatokat látogatott a kis vadasparkban, esteleg a kalandparkban járta végig a próbákat – klassz volt, igazi jó családi vasárnap, kint, együtt.

   

  KAPCSOLAT

   

   

 1. 2Team-RACE – Jótékonysági Kalandverseny cégeknek, szervezeteknek

  ‘2Team-RACE’

  A program tervezett időpontja: 2020 tavasza.
  Hamarosan bővebben

   

  KAPCSOLAT