'2TRAIL'

Jótékonysági Mezítlábas / Terepfutó Verseny és Családi Piknik
Charity Trail-Run for Adventure Therapy with Disadvantages Youth

 

A 2Trail Jótékonysági Terepfutó Verseny és rendezvény sikeresen megtörtént,

fantasztikus napunk volt, sok napsütéssel, pazar útvonalakkal, kíváló társaságban!

Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek!

Szeretettel várunk mindenkit legközebbi rendezvényünkön is!

Mivel ez egy jótékonysági rendezvény volt, nagy örömmel és hálával fogadunk minden további támogatást,

ha szívesen kapcsolódtok az október végéig tartó adománygyűjtő kampányunkhoz, melyben még 30% az elért célnak hiányzik,

támogatásotokat könnyen elküldhetitek  az adjukossze.hu oldalán IDE KATTINTVA

Köszönjük szépen! 

 

A verseny időmérésének eredményei KATTINTÁSSAL, pdf file-ban ITT megtalálhatóak

 

 1. Általános tudnivalók – General Information

  A kéTTé –Tapasztalati Tanulás Alapítvány kiemelt célja, hogy a vadon-kaland-természet által terápiás és pedagógiai támogatást és élményt nyújtson rászoruló gyerekeknek, fiataloknak családoknak (http://tapasztalati-tanulas-alapitvany.hu/dolgaink/empowerment/ )

  A ‘2Trail’ Jótékonysági Terepfutó Verseny és Családi Piknik célja, hogy
  • a terepfutást és ezen keresztül a természethez való tiszteletteljes kapcsolódást népszerűsítse,
  • miközben a befolyt adományokból és bevétellel hátrányos helyzetű fiatalok vadon-kalandterápiás programjainak megvalósítását támogassa.

  A 2019. október 6-ra szervezett 2TRAIL terepfutó verseny során a szervezési költségek feletti bevételi összeget teljes mértékben a közhasznú tevékenységünkre fordítjuk, illetve az ADOMÁNYGYŰJTÉST közvetlenül is megnyitjuk a támogatók számára.


  The main goal of the keTTe Hungarian Foundation for Experiential Learning is to provide therapeutic and pedagogical support and experiences for children and young families in need – by wilderness-adventure-nature therapy. 

  The goal of the “2Trail Natural/Trail running Charity Run and Family Picnic:
  • to promote natural and trail running and thereby a possibility of the respectful (re)connection to Nature
  • and to fundraise for Wilderness-Adventure Therapy projects to support state care, foster care, disadvantaged children and young people in Hungary.

  All the extra profit and donations of the 2Trail event on 6th of October, 2019 will support the AT activities of the Foundation. 


  Céljaink megvalósításában közvetlenül vagy a ‘2TRAIL’ – kéTTé nagykövetein keresztül is támogathat minket, akik személyesen is hozzájárulnak a jótékonysági eseményhez. További információk lejjebb

  You can support us directly (donation link is below) or through ‘2TRAIL’-keTTe ambassadors, who personally contribute to the charity event.

  Details are below…


   

  A CSALÁDI PIKNIK célja és programja

   

  A terepfutó versenyen túl azt is célul tűztük ki, hogy a futókat kísérő családtagok, barátok is jól érezzék magukat, miközben akár kedvet kapnak a terepfutáshoz, illetve eltölthetnek egy kellemes közösségi vasárnapot.

  Mit is kínálunk, mire lesz lehetőség a PIKNIK keretében?

  • a futások előtt közös átmozgató bemelegítés
  • a futások után KÖZÖSSÉGI NYÚJTÁS / JÓGA óra (ehhez érdemes plédet, matracot hozni, korkátozott számban tudunk biztosítani)
  • gyerekeknek papírsárkány-készítés és röptetés a réten
  • egyéb kézműves mutyorgás (pl. újrahasznosított pamut anyagokból jópofa dolgok készítése)
  • nagyobbaknak, csoportoknak, családoknak – kalandpedagógiai játékok, kihívások (pl. alacsonykötél gyakorlat, kötélhúzás, stb)
  • fáramászás (felső biztosítással)
  • és amit még kitalálunk 🙂
  • bográcsozás (majd a főzés után lehet a jó parazsat saját sütögetésre is használni)
  • Törökmező helyszínen működik hivatalos kalandpark is és állatsimogató – amik egyénileg látogathatóak.
  EXTRA PROGRAM – 2TRAIL ERDŐFÖRDŐ WORKSHOP – 14 – 17 h 

  Az erdőfürdő (sinrin-yoku) Japánból származik, és az erdei légkörben való megmerítkezést jelenti, egészségünk megőrzése, javítása és pihenés céljából. A 2,5-3 órás folyamat valójában egy wellness gyakorlat, amelynek során az érzékeinket használjuk a természethez való kapcsolódás megtapasztalására, ezáltal kikapcsolódunk, enyhítjük a stressz szervezetünkre gyakorolt hatását, csökkenthető a szorongás és erősödik az immunrendszer. A rövid (200-500 méteres) erdei szakaszon a meghívásokat (feladatokat) követve lelassulunk, a jó érzésekre, az örömre és a jelen pillanatra összpontosítunk.

  A séta nem megerőltető, nincsen szükség különösebb testi erőnlétre. Kérjük, hogy kényelmes erdei ruházattal, eső elleni védelemmel (esőkabát, esőnadrág, vízálló cipő), ívóvízzel készülj. Érdemes olyan ruhában részt venni, ami “koszolható”, illetve hozni valamit, amire alkalom adtán le tudsz ülni. A 2,5-3 óra alatt az erdő adta lehetőségekkel rendelkezünk (azaz nem tartunk szünetet a nyilvános illemhelyek meglátogatása céljából). A sétát eső esetén is megtartom (komolyabb vihar vagy szakadó esetén nem).
  Minimum létszám 3 fő, maximum 12. Erre a sétára csak felnőtteket várok. A részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük ITT, ONLINE REGISZTRÁLJATOK,vagy a helyszínen jelezzétek részvételi szándékotokat.

  Az erdőfürdő vezetője: Pásztor Krisztina, a KéTTé Alapítványnál végzett outdoor tapasztalati tréner és tanácsadó, a European Forest Therapy Institute (Európai Erdőterápiás Intézet) erdőfürdő vezetője. Krisztina célja a természeti élmények transzformatív erejét a kapcsolódási képességeink, a kapcsolati minőségünk gyógyítására használni.

  Gyertek, jó lesz

   

 1. Versenykiírás és regisztráció

  VERSENYKIÍRÁS ÉS REGISZTRÁCIÓ

  Időpont: 2019. Október 6. vasárnap

  Helyszín : Dél-Börzsöny

  Versenyközpont és Piknik: Törökmező (parkolni a Törökmezői Túristaház parkolójában és környezetében lehet)

  Terep: Dél-Börzsöny, erdei utak és ösvények, minimális aszfalt a zebegényi erdőszélen

  Rajtidőpont: 9.45 h-tól, több időpontban

  Regisztráció: online, augusztus 20 – szeptember 25. 

  TÁVOK

  Kötelező felszerelés személyenként az S / M / L távokon

  • Mobiltelefon, bekapcsolt állapotban
  • Fényképes igazolvány
  • Minimum fél literes víztartály vagy kulacs (frissítőpontokon nem lesz eldobható pohár. Saját, megjelölt pohár megörzését és feltöltését vállaljuk.)

  Időmérés

  Hagyományos ún. dugós módszerrel, a következő távokon

  • S: 8.5 km / 236m+
  • M: 13 km / 291 m+
  • L: 22.5 km félmaraton / 446 m+

   

  Az ONLINE Regisztráció lezárult, a helyszínen KORLÁTOZOTT számban fogadunk még jelentkezőket. 

  Kérjük ennek lehetőségéről az info@kettealapitvany.hu címen érdeklődjön, mielőtt elindul. 

   

  SZERVEZÉS

  Rendező: kéTTé – Magyar Tapasztalati Tanulás Alapítvány

  Cím: 1196 Budapest, Báthory u 56.

  info@kettealapitvany.hu

  Adószám: 18251067-1-43

  Bank számlaszám: Magnet Bank 16200144-18532535

  • A beérkezett nevezési díjakról számlát állítunk ki melyet e-mailben küldünk el a regisztrációban megadott címre.
  • A nevezésen felül befizetett ADOMÁNYOK az adóalapból leírhatóak, azokról “adományozási igazolást” állítunk ki. Minden hivatalos számla vagy igazolás arra a névre szólhat, ahonnan az utalás érkezett. A helyszíni készpénzes befizetésnél természetesen a kért befizető nevére.
  • A rendezvény egészségügyi szolgáltatója,  elsősegélynyújtója mentőgépkocsival a VB Ambulance Hungary Kft. További önkéntes, WERA képzett vadon-elsősegélynyújtók is jelen lesznek a rendezvényen.
  • A verseny hivatalos engedélyei a verseny napján, a helyszínen megtekinthetőek lesznek.

  RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

  A versenyen bárki indulhat, aki

  • Elfogadja a verseny szabályait és etikáját
  • Ismeri a verseny sajátosságait, a választott táv hosszát, szintemelkedést, nehézségét és megfelelő felkészültséggel bír
  • Rendelkezik az időjárásnak megfelelő ruházattal, felszereléssel, a terep adottságainak megfelelő lábbelivel

  KÖTELEZŐ FELSZERELÉS

  Az előírt kötelező felszerelés az a minimum, amelyet minden résztvevőnek magánál kell tartania a verseny teljes ideje alatt. Ezen túl, mindenki az egyéni igényének megfelelően egészíti ki saját felszerelését. Az 1.5 és 3 km-es távokon indulók számára nincs előírás a felszerelést illetően.

  A versenyzők biztonsága érdekében nem ajánlott mindkét fülön a külvilág zajait tompító fülhallgatót viselni!

  A REGISZTRÁCIÓ MENETE

  • Az online regisztrációra 2019. augusztus 20. és 2019. szeptember 25. között van lehetőség a létszámlimit erejéig. 
  • A regisztrációval a résztvevő elfogadja a verseny szabályait és etikáját. A regisztrációra kizárólag online, a 2TRAIL oldalon megtalálható REGISZTRÁCIÓS LAP kitöltésével van mód, helyszíni regisztrációra csak abban az esetben kerül sor, ha ezt az el nem ért résztvevői létszám limit megengedi. Az erről való tájékozódás – az esemény elérhető internetes felületén keresztül – minden résztvevő egyéni felelőssége. A helyszínen már csak limitált létszámban, 8oo Ft extra díjért tudunk fogadni regisztrációt.
  • A regisztráltakat kérjük, a regisztrációtól számítva 5 napon belül fizessék be a díjat. Azokat a nevezéseket, melyekhez 2019. szeptember 25.-ig nem érkezik befizetés, automatikusan, figyelmeztetés nélkül töröljük, mivel nem tudunk számítani biztosan a részvételre. Helyszíni regisztrációra  még bárkinek lesz lehetősége, új lap kitöltésével. Amennyiben valaki szeretné, hogy tartsuk a regisztrációját, de valamilyen okból csak később tud befizetni, kérjük írásban jelezze ezt felénk. 
  • A nevezési díjat a következő számlára kérjük utalni:

  kéTTé Alapítvány, Magnet Bank 16200144-18532535 

  közleményben kérjük feltüntetni a választott távot és a résztvevő nevét. Több táv választása a esetén lehet kumulált befizetést végezni, a nevekhez kérjük kapcsolni a különböző távokat.

  • GYEREKEK regisztrációja: 14 évnél fiatalabb gyermekek nem vehetnek részt a versenyen felnőtt kísérő nélkül. A felnőtteknek nem kell futniuk, de a helyszínen a biztonságukra figyelni igen. Egy kísérőhöz több gyermek is tartozhat, a 14 év alattiaknak külön regisztráció kitöltése nem szükséges, de ebben az esetben a felnőttnek ki kell tölteni a regisztrációs lapot és a gyerekeket feltűntetni. Ha a felnőtt csak kísér és nem vesz részt a versenyen, akkor is kérjük töltse ki a regisztrációs lapot, értelemszerűen jelölve a kísérő státuszát.
  • A beérkezett nevezési díjakról elektronikus számlát állítunk ki, melyet a regisztrációnál megadott e-mail címre küldünk el. Ezzel egy időben véglegesítjük a nevezést.

   

  (*A félmaraton táv útvonala ezen az ábrán kevéssé látszik: Törökmezőről nyugatra indul, majd a keleti kör déli találkozási pontjánál élesen arra ráfordul délre, majd a kelet kisebb kör megtétele után nem fut be Törökmezőre még, hanem a nyugati kört még egyszer megteszi az ellenkező irányba. Igy három alkalommal fut át frissítő ponton, a nyugati körön, annak déli pontján Zebegénynél kétszer.)

  REGISZTRÁCIÓS DÍJ TARTALMA

  Mini és Családi versenyeken:

  • Karszalag rajtszám, névvel ellátva
  • Emlék-befutóérem 
  • Verseny végén édesség és emléklap a gyerekeknek
  • Családi Pikniken való részvétel
  • A Verseny és a dicsőség.

  S / M / L versenytávokon:

  • Emlék-befutóérem minden résztvevőnek
  • Névre és távra szóló karszalag rajtszám
  • Időmérés
  • Frissítés a verseny során (1, 2, 4 alkalommal, távtól függően)
  • Csomagmegőrzés, átöltözési és mosdási lehetőség és egy tál meleg étel a célban
  • Családi Pikniken, programokon való részvétel
  • A Verseny és a dicsőség.

  DÍJAZÁS

  • Befutóérem az összes résztvevőnek
  • Az S / M / L távonként az időmérés szerinti első három és külön mezítlábas futó (nemtől függetlenül) külön díjazást és egyedi emléklapot kap
  • Bármely távon “mezítláb” futó versenyzők külön emléklapot kapnak.

  RAJTCSOMAG ÉS RAJTSZÁM

  • A rajtcsomag felvétel a regisztrációs sátornál történik. Az S / M / L távokon résztvevőktől egy db 5000.- Ft-os bankjegyet kérünk letétbe helyezni, mely az időmérő chip letéti díja. Ezt az időmérő leadásakor, a verseny végén visszaszolgáltatjuk. Ha valaki nem tart igényt az időmérésre, természetesen ez nem kötelező.
  • A rajtszámot jól látható, a kijelölt helyen kell viselni, a verseny teljes ideje alatt. A rajtszám viselése (színtől függően) teszi lehetővé
   • a frissítőpontok
   • a csomagmegőrző
   • valamint a célban egy tál meleg ételhez jutás lehetőségét.

  IDŐMÉRÉS ÉS FRISSÍTŐPONTOK

  • Az időmérés a tájfutó versenyeken használt un. “dugókás” rendszerrel történik.
  • Az időmérő dugóka letéti díja 5000 Ft, melyet átvételkor, a rajtban kell letétbe helyezni.
  • Pontos összeget kérünk, 1 darab 5.000 Ft-os bankjegyet.
  • A letéti díjat a dugóka leadása után a célban kapják vissza a résztvevők.
  • A dugókák megőrzése és visszajuttatása a versenyző felelőssége.
  • A versenyen saját dugókával nem lehet indulni.
  • A frissítőpontokhoz kizárólag látható rajtszámmal léphetnek a futók. A frissítőpontok kínálata:
   • víz, izotóniás ital
   • sós és édes kekszek,
   • csokoládé és szőlőcukor
  • A frissítőpontokon egyszer használatos pohár nem lesz, természetvédelmi okokból. A versenyzők saját poharait illetve kulacsait tudjuk megtölteni. Külön kérésre kiszállítunk és megőrzünk egyedi, jelölt poharakat is a frissítőpontokon.
  • A 8.5 és 13 km-es távokon 1 illetve 2 frissítőpont, a 22.5 km-es félmaraton távon 3 db frissítő pont lesz.

  ELSŐSEGÉLY

  A verseny időtartama alatt szakképzett, professzionális elsősegélynyújtó és néhány önkéntes, képzett vadon-elsősegélynyújtó áll készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

  EGYÉB SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK

  • Pihenőhely és mosakodás
   A szervezők a Törökmezei túristaházzal együttműködésben a Piknik helyszínén pihenő helyet működtetnek és a túristaház területén mosdóhasználatot biztosítanak.
   A regisztrációs sátornál lesz a résztvevők számára ingyenesen igénybe vehető csomagmegőrzés is.
  • Meleg étel a célban
   A hosszabb távon futó résztvevőknek a regisztráció során 2 féle egytálételből lehet választani: húsos illetve vegetáriánus-gluténmentes. A rövidebb távon versenyzők és a kísérők számára is elérhető lesz meleg étel a bográcsozás során – a regisztrációnál, külön erre a célra vásárolt kuponért. Bármely, a területen vásárolt szolgáltatás, vagy adomány befizetés az alapítvány társadalmi célú tevékenységeit támogatja!
  • Útvonaljelölés – ‘Leave No Trace’. A verseny útvonalát a verseny saját szalagjával és irányjelző tábláival jelöljük.

  A Verseny és Családi Piknik helyszínén – Törökmezőn – és a verseny útvonalakon kiemelten ügyelünk a természet védelmére, a szelektív szemétgyűjtésre és annak elszállítására. Erre és a vonatkozó közös szabályok betartására minden résztvevő figyelmét külön is fel fogjuk hívni a helyszínen.

  Fotók, videók
  A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, kizárólag az eseménnyel kapcsolatos marketing célokra, de azokat harmadik személy rendelkezésére nem bocsáthatják.

  A versenykiírás technika információinak szabályos megjelenése a ©terepfutas.hu szerzői engedélyével történt.

  A verseny nem része semmilyen hivatalos versenysorozatnak, kupának, hazai vagy nemzetközi szerveződésnek.

  Alapítványunk a terepfutás és mezítlábas futás népszerűsítésére és elsősorban jótékonysági céllal rendezi az eseményt, a professzionális versenyszervezés nem a profilunk. Természetesen mindent megteszünk  – háttértámogatással – a verseny hibátlan lefolytatásáért, mert tudjuk, hogy sok futót ez motivál, azonban a barátságos hangulatot, személyes jelenlétet, családi programokat örömmel garantáljuk minden résztvevőnek.  Ennek fényében jelentkezzenek a versenyzők.

   

  Az ONLINE Regisztráció lezárult, a helyszínen KORLÁTOZOTT számban fogadunk még jelentkezőket. 

  Kérjük ennek lehetőségéről az info@kettealapitvany.hu címen érdeklődjön, mielőtt elindul. 

   

   

 1. Adományozás,NAGYKÖVETEK – Fundraising, AMBASSADORS

  Céljaink megvalósításában

  • közvetlenül vagy
  • a ‘2TRAIL’ – kéTTé nagykövetein keresztül is támogathat minket, akik személyesen is hozzájárulnak a jótékonysági eseményhez. Az ő bemutatkozásukat szeptember hónaptól láthatja, olvashatja itt mindenki.

  You can support us

  • directly (donation link is below) or
  • through ‘2TRAIL’-keTTe ambassadors, who personally contribute to the charity event. Their introduction will be published in September!

   

  HA ÖN SZERETNÉ A FUTÓKTÓL FÜGGETLENÜL ELKÜLDENI TÁMOGATÁSÁT ♥

  köszönettel elfogadjuk – ezt megteheti a gomra kattintva

  IF YOU WOULD LIKE TO DONATE REGARDLESS OF AMBASSADORS, 

  please click on DONATION link! Thank you!  

   

  ADOMÁNYOZOK / DONATION ♥

   


   

  JÓTÁKONYSÁGI CÉLLAL FUTÓK BEMUTATKOZÁSA 

  A következő személyek mind máshonnan jöttek, más motivációval futnak, egy azonban közös bennük: az alapítvány közösségi, társadalmi céljáért emelik fel hangjukat és lábukat . Ők a 2Trail Futó Nagykövetei. Mindannyian vállalásokat tettek és szeretnék közvetlen környezetüket, családjukat, ismerőseiket vagy akár ismeretleneket arra inspirálni, hogy adományozzanak egy nemes célért, egy jó ügyért.

  Jelen kampányban nem “csupán” a kéTTé Alapítvány fennmaradása a tét, a működés támogatása, de éppen egy konkrét program megvalósítása: egy csoportnyi lelkes gondozásban vagy utógondozásban élő fiatal bevonása a kaland-természetterápia eszköztárával egy jövőbe mutató, pozitív, hosszútávú változásokat elérni kívánó új életbe.

  Támogassátok ti is a futókat, akár bíztatással, akár adományokkal. A üzeneteik után megtaláljátok az “ADOMÁNYOZÁS” gombját. KÖSZÖNJÜK!

  INTRODUCTION OF THE  FUNDRAISER AMBASSADORS 

  The people below all have different background, different motivation but have common purpose: to raise their voices and foot for the social goals of the Foundatio. They are the ambassadors of 2Trail Charity Run for Adventure Therapy with Foster Care Adolescents. They all made commitments to put real energy/time into fundraisinag and also to inspire their families and friends. 

  In this campaign, not only is the survival of the keTTe Foundation or support of the operations are the stakes, but the realization of a specific program: a group of the enthusisatic young adults from Foster Care could be involved into great Adventure Therapy program and individual therapeutic support for the brighter future and positive changes in life.

  Please, support all these runners with your encouragements and donations as well, if you can. You will find the “DONATION” button after their personal messages . THANK YOU!


   

  Rákár-Szabó Nati

  A kéTTé Alapítvány vezetőjeként és gyakorló kalandterapeutaként nagyon fontos számomra, hogy … TOVÁBB  → 

  As the leader of the keTTe Foundation and a practitioner wilderness-adventure therapist, it is very important … READ MORE → 

   

  Szabó Gábor Timur

  Elképesztő, ahogy az agyunk, a valóságunk érzékszervi észlelésén keresztül érkező információ tudati feldolgozása miként befolyásolja azt, hogy mire vagyunk képesek. Gyerekként, mint legtöbben, futottam… TOVÁBB  →

   

   

  dr. Imre Gábor

  Több mint 3  éve kerültem kapcsolatba a Kétté Alapítvánnyal és a vadon- kalandterápia módszerével történő személyiség-fejlesztéssel. Ez azóta meghatározó eleme lett az életemnek. Zseniális és nagyon hatékony … TOVÁBB  →

   

   

  Kocsis Ildikó

  Hogy lettem terepfutó nagykövet? Két éve egy júliusi napon kezdődött… TOVÁBB  →

  How did I become a trail running ambassador? It started two years ago on a July day… READ MORE → 

   

   

  Varga Judit Klára

  Háromgyerekes anyaként (és mint amatőr futó, lelkes túrázó) tudom, hogy ha egyszerre akarok a gyerekeknek kihívást, szépséget, sikert adni egy közös programmal, akkor a természetjárást választom. Ezért is … TOVÁBB  →

   

   

  Scheili Adél

  A kéTTé Alapítvány megfogalmazza mindazt a filozófiát, mely alapvető érték az én életemben is: a terápiás, belső munka tökéletesen passzol a természetbe … TOVÁBB  →

   

   

   


   

  HA SZERETNE ÖN IS ADOMÁNYGYŰJTŐ FUTÓ / NAGYKÖVET LENNI

  nagy örömmel köszönjük csapatunkban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

  IF YOU WOULD LIKE TO BECOME OUR AMBASSADOR AND RUN FOR OUR CHARITY GOALS, 

  you are more than welcome, where ever you are in the World! Please contact us!

   

  KAPCSOLAT / CONTACT

   

   

 1. Az esemény komponensei

   

  A RENDEZVÉNY KÜLÖNLEGESSÉGEI – A ‘VARÁZS-SZAVAK’

  1. Jótékonysági

  A „kéTTé” Magyar Tapasztalati Tanulás Alapítványt 2004-ben hoztuk létre. Olyan tapasztalati tanulás módszertannal dolgozó szakemberek vagyunk (outdoor szakemberek, pszichológusok, pedagógusok, szociális munkások és más segítő szakemberek), akik fontosnak tartjuk, hogy ez az igen értékes, világszerte sikerrel és régóta alkalmazott oktatási és segítő célokra használt módszer Magyarországon is közismertté váljon, elterjedjen és lehetőségei szerint fejlődjön.

  Az alapítvány természetben zajló tevékenysége miatt KIEMELT JELENTŐSÉGŰ az a cél, hogy fokozottan ügyeljünk a környezetvédelemre, természet-védelemre és erre kifejezetten tanítsuk a programjaink résztvevőit is.

  A kéTTé Alapítvány közhasznú szervezet és mint ilyen, folyamatosan tevékenykedik a hátrányos helyzetű emberek (gyerekek, fiatalok vagy családok) életének javításáért. Az elmúlt években állami gondozott fiatalok és utógondozottak számára elindított vadon-kalandterápiás programunk korábban többször nyert állami /vagy intézményi támogatást, azonban az érintett szociális szektor alulfinanszírozottsága illetve a pályázati források drasztikus csökkenése miatt a programot immár két év óta folytatni nem tudjuk.

  Alapítványunk KÖZÖSSÉGI ADOMÁNYGYŰJTÉS-t rendez azzal a céllal, hogy a nevezett célcsoport számára kínálhassuk a kalandterápiás programjainkat, ezt azonban szeretnénk egy sokak számára izgalmas és népszerű, természetben zajló sporteseménnyel, a terepfutással összekötni.

  Az adománygyűjtésbe igyekszünk bekapcsolni a nemzetközi kalandterápiás (‘adventure therapy’) közösséget és a külföldi terepfutókat is – azaz bárki számára itt az alkalom, hogy ezzel az eseménnyel összekapcsolva támogathassa  segítő munkánkat Magyarországon, az igen elhanyagolt és “út mellett hagyott” célcsoportok bevonásával.

  ELŐRE IS KÖSZÖNÜNK MINDEN TÁMOGATÁST!

  2. Mezítlábas futás – Bearfoot/Natural Running

  Mezítláb? Októberben? Ja, nem, nem úgy, de mégis.

  Talán többen hallottatok már erről az új irányzatról, de Magyarországon még kevéssé elterjedt. A ‘mezítlábas futás’ egy komoly mozgalommá nőtte ki magát az elmúlt 1-2 évtizedben, bár lényegében egyidős az emberiséggel. 1960-ban az etióp Abebe Bikila teljesen mezítláb megnyerte a Római Olimpia Maratoni futását, azóta pedig az erre kifejlesztett vékonytalpú cipőkben hódít a mezítlábas technika. A “bearfoot running” vagy “natural running” néven terjedő irányzat képviselői és kutatói szerint nem csak az izomzatnak, izületeknek és általában a fizikai egészségünknek tesz jót a technika, de nagyban hozzásegít a természethez való visszakapcsolódáshoz, és így a mentális-pszichés előnyei is számottevőek.

  Most először, Magyarországon is külön figyelmet szentelünk ennek az izgalmas új irányzatnak és minden mezítlábas technikát választó versenyzőt külön ünnepelünk.

  A versenyben bármely kategóriában indulhatnak, kérjük ezt  jelölni a regisztrációs lapon, hogy külön emléklappal értékelhessük ezt a különleges részvételt!

  Akit mélyebben érdekel, Török Imre remek összefoglaló írása a mezítlábas technikáról – ITT olvasható. Talán ez less az alkalom, hogy valaki kipróbálja? 1.5 vagy 3 km-en is érdemes… Bár szeretnénk felhívni a figyelmet az előzetes felkészülés és megfelelő lábbeli fontosságára!

  3.Terepfutás – TrailRunning

  A táj és terepfutás hazánkban egyre népszerűbb és örömmel látjuk, hogy az elmúlt években mind több esemény, verseny is megrendezésre kerül.

  “Vissza a természetbe!” – már több száz éve tudhatjuk, hogy elindult egy komoly elidegenedés a természettől és ma már az is evidencia, hogy a klímaváltozás megállítása, a természet- és általános környezetvédelem nélkül a vesztébe rohan az emberiség. Mi, akik azon dolgozunk, hogy MINDEN EMBER, de leginkább a jövő generációja visszataláljon a természetbe, kiemelten fontosnak gondoljuk, hogy az újra-kapcsolódás, a természetben való jó érzések, gyógyulás és feltöltődés lehetősége mindenki számára egyértelmű lehetőséggé váljon. A természetben sportolás egy remek alkalom erre a visszatérésre.

  4. Családi Piknik

  Nem véletlenül került a Családi Piknik a versenykiírás mellé – szívből jövő vágyunk, hogy minél több futó a családjával érkezzen erre a szép, vasárnapi eseményre!

  A legtöbb hosszú-, vagy terepfutó ember családja rendszeresen megéli a családtag hiányát, amikor szenvedélyüknek hódolva rövidebb vagy hosszabb időkre “eltűnnek” a horizonton… Ez alkalommal szeretnénk köszönetet mondani minden családtagnak, feleségnek vagy férjnek, gyerekeknek, barátoknak, hogy kitartó türelemmel és empátiával viselik a szerettük rendszeres távollétét. De miért megy el? Mit szeret ebben? Tényleg olyan jó? Jobb, mint a reggeli lustálkodás?

  Alkalmat nyújtunk arra, hogy a nem vagy kevésbé ambiciózus futók is kipróbálhassák a természetben futás rejtelmeit! 1.5 vagy 3 km nem olyan hosszú táv, hogy ne érne meg egy próbát!

  Gyönyörű erdőn, patakokon át gázolás, réten és madárfüttyel kísérve… no és itt a lelkesítő közönség és a közös eredmény ünneplésének lehetősége – nem érdemes kihagyni!

  A futás és verseny után pedig kicsiknek és nagyoknak kínálunk közösségi, élmény-, és kalandjátékokat a réten, az erdőben… hogy tényleg mindenki elmondhassa – akár futott, akár fára mászott vagy papírsárkányt eregetett, vagy csak a jó bográcsból evett miután kedves állatokat látogatott a kis vadasparkban, esetleg a kalandparkban járta végig a próbákat – klassz volt, igazi jó családi vasárnap, kint, együtt.

 1. Póló rendelés – T-shirt order

   

  A 2Trail rendezvény és a Vadon-Kalandterápia támogatására lehetőségetek van Technikai Póló vásárlására,
  mely vásárlással JÓTÉKONYSÁGI, társadalmi céljaink megvalósítását támogatjátok!
  Jellemzők:
  A technikai pólók környakúak, 150 grammos, 100% Drytech méhsejtes poliészter anyagból készülnek.
  NŐI méretek: S-M-L-XL
  FF méretek: S-M-L-XL-2XL
  A póló mindegyik méretben rendelhető 2 különböző színben.
  A pólók ára egységesen 6500.- Ft/db. Aki nem a rendezvény napján és helyszínén veszi át, kérhet külön postázást (1000.- Ft), melyet a rendezvény utáni napokban tudunk teljesíteni.

  ————————————————

  To support 2Trail Charity Fest and Wilderness-Adventure Therapy projects in Hungary, you can buy a Memorial Technical T-shirt. They have round-neck, made of 150 gr 100% Drytech polyester material.
  FEMALE sizes: S-M-L-XL
  MALE sizes: S-M-L-XL-2XL
  You can choose all sizes and 2 different colours.
  Price of the T-shirts are 6500 HUF, uniformly. If you cannot take it in person on a day of the event, you can pay for the post, extra fee. If you ask an international shipping, we will e-mail you the cost of the shipping before your transfer.

   

  PÓLÓ RENDELÉS ONLINE / T-SHIRT ORDER FORM

  RENDELÉS / ORDER FORM