szervezetünk tevékenységei, programjai, képzései

Alapítványunk elsősorban a tapasztalati tanuláson alapuló, természetben zajló,  kaland és élmény alapú módszerek alkalmazásával foglalkozik.

A terápiás szolgáltatások, csoportok, különböző programok mellett fontos számunkra a módszerek képzése és a nemzetközi szakmai fórumok, továbbképzések, hálózatok, egyesületek munkájába való bekapcsolódás, a magyar szakemberek képviselete is.

 

Kiknek ajánljuk a programjainkat, képzéseinket, együttműködésünket?
  • ÚTKERESŐKNEK, akik válaszokat keresnek életük aktuális, fontos kérdéseire - egyedül, párban, a családjukkal vagy általunk szervezett csoportban 

  • KALANDVÁGYÓ SZAKEMBEREKNEK, SEGÍTŐKNEK - akik végre nem csak egy teremben, frontálisan vagy körbe ülve hallgatva, jegyzetelve, beszélgetve tanulnának, hanem szeretnének megmozdulni, tapasztalni és a szavakon túli világból is tanulni

  • FIATAL SZAKEMBEREKNEK - akik még nyitottak az innovatív, külföldön már méltán népszerű módszerekre, melyeket jól tudnak majd alkalmazni az emberekkel való támogató, fejlesztő, tanácsadó, terápiás célú munkájuk során

  • olyan SZÜLŐKNEK, akik kiskamasz vagy akár már fiatal felnőtt gyermekeik számára keresnek alternatív lehetőségeket arra, hogy aktuális problémáikkal, kérdéseikkel, kríziseikkel tudjanak magas színvonalú támogatás mellett foglalkozni, vagy épp csak a szabadidejüket kitöltő, TERMÉSZETBEN ZAJLÓ, kalandpedagógiát alkalmazó programokat, táborokat keresnek

  • MINDENKINEK - aki szeretne kiszabadulni a város vagy a hétköznapok zártságából és rohanásából és akár rekreálódni, akár tanulni, fejlődni, változni, megérteni valamit, a természet nyújtotta békés vagy épp kihívásokkal teli világába merülve...


'KÉPZÉSEK'

a tapasztalati tanulás módszertanára épülő képzések, tréningek, szakmai workshopok 

Az alapítványunk megalakulása óta fontos szerepet vállal a vadon-kalandterápia, kaland-, és élménypedagógia magyarországi fejlesztésére, népszerűsítésére és terjesztésére. Ebből a célból hazai és nemzetközi konferenciákat szervez, szakmai publikációk, könyvek kiadását gondozza, tudományos, kutató munkákban vesz részt - itthon és külföldön egyaránt. Az alkalmi képzések, nevez külföldi előadók meghívása mellett 2016-ban elindítottuk a 1+2 szemeszteres Tapasztalati/Outdoor Tréner képzést, Kalandterápiás specializációval. A következő évfolyam indításának várható időpontja 2020. augusztusa, bővebb információkat az aloldalakon találnak.

Terápiás, tanácsadó, coach, pedagógiai, tréneri, csoportvezetői tevékenységeket végző szakembereknek ajánljuk szakmai programjainkat és a nemzetközi szakmai életbe való bekapcsolódás támogatását. 


'A-WAY - NYITOTT PROGRAMOK'

nyitott önismereti kalandprogramok, rekreációs vagy terápiás csoportok és táborok

Különböző kis és nagyobb létszámú csoportos programokat kínálunk, melyek jellemzően a természetben valósulnak meg. Vannak programok, táborok, melyek 1-1 téma köré épülnek és vannak melyeknek a célcsoportja a meghatározó, a tematika pedig gyakran változik az aktuális igények szerint. A programjainkhoz jellemzően két irányból csatlakoznak. Vannak, akik szeretik a természetet, szeretnek kint lenni, de az egyszerű baráti vagy szervezett túráknál, kint zajló eseményeknél valami izgalmasabb, tartalmasabb programra vágynak, melyben szakképzett vezetők nyújtanak lehetőséget a mentális/lelki komfort zónából való kilépésre. Mások kifejezetten önismereti céllal keresnek programot: konkrét elakadásaik, kérdéseik, feldolgozásra vagy továbblépésre váró aktuális témáik vannak az életben, de természetben zajló csoportban vagy terápiában még nem vettek részt. Számukra a természet gyógyító ereje, a tapasztalati úton való munka jelentheti a kihívást, nekik a komfortzónából kilépést az jelentheti, hogy bakancsot húznak és kijönnek velünk a 'vadonba'. Akárki és bármely céllal talál ránk: mindent megteszünk, hogy izgalmas és építő élményekkel gazdagodjon, életreszóló élményekben legyen része. 


'MOZAIK MŰHELY'

egyéni tanácsadás és terápia / pár-, és családterápia / más támogató módszerek szolgáltatásai

A kèTTè Alapítvány munkatársai és kapcsolódó szakemberek  “MOZAIK terápiás és csoport MŰHELY”  néven egyéni, pár-, és családrendszer-terápiás, valamint kalandterápián és más tapasztalati módszerekt alkalmazó szolgáltatásokat kínálnak. 

Mindig a minket felkeresők által hozott problémák és kérdések mentén állítjuk fel támogatási tervünket illetve választjuk ki közös munkánk leginkább megfelelő formáját és módszereit. Amennyiben a helyzet lehetővé teszi, a hagyományos , benti környezetben zajló üléseken túl igyekszünk a tapasztalati tanulás módszerével és a kalandterápia eszközeivel élni, alkalmanként kiegészítve a videós visszajelzésben rejlő erőforrásokkal is. 

 


'W.E.R.A.'

Wilderness Emergency Rescue Academy - Vadon Elsősegély Akadémia

Kificamodhat egy boka, de valakire rátörhet akár egy asztmás roham is, súlyosabb esetekről már nem is beszélve. Ilyenkor, ha csoportban vagyunk, a vezetőnek hatványozott a felelőssége. Ezért elengedhetetlenül fontos, hogy minden túravezető, outdoor tréner, síoktató, hegymászó, kalandterapeuta, kalandor esetleg biztonsági játékos, vagy éppen egy osztálykirándulásra induló tanár tudja, hogy mi a teendő baj esetén. A kéTTé Alapítvány , AHA Outdoor! Kft és Dr. Molnár Péter együttműködésével 2016-ban, nemzetközi háttér-támogatással, elindult Magyarországon is a vadon-elsősegély képzés.

A Vadon Elsősegély Akadémia (Wilderness Emergency & Rescue Academy) képzései 3 szinten valósulnak meg.


'TÁRSADALMI - KÖZÖSSÉGI FELELŐSSÉG'

társadalmi célú programok

Közhasznú alapítványunk alapvető célja és értéke, hogy a vadon-kaland-természet terápia és kalandpedagógia módszertanával különböző hátrányos helyzetű embereknek, csoportoknak nyújtsunk támogatást, fejlesztést. A szervezet Magyarországon elsőként kezdett a kalandterápia adaptálásába és alkalmazásába, 2oo4-ben, a Csanyik-i Pszichiátriai Osztály betegei számára szervezett elsőként ilyen programot. 

Kiemelt célcsoportok az állami gondoskodásban élő fiatalok és utógondozott fiatal felnőttek,  fogyatékkal élő gyerekek és családjaik, valamint halmozottan hátrányos helyzetben élő gyerekek, fiatalok, családok. A számukra fejlesztett és megvalósított programokat jellemzően pályázati úton nyert illetve az adott intézményektől kapott támogatásokkal tudjuk megvalósítani. Sajnos ezek a források igencsak lecsökkentek az elmúlt években, ezért egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az egyéni és for-profit szférát célzó adományszervezésre is. 


'FUNDRAISING - ADOMÁNYGYŰJTÉS, SEGÍTŐ ALAP'

jótékonysági, közösségi, adományszervezést célzó programjaink

A következő jótékonysági eseményünk a

'2-TRAIL' TEREPFUTÓ Verseny és Családi Piknik,

mely közösségi  rendezvényünkre minden érdeklődőt és támogatót szeretettel várunk!

Az esemény időpontja:

2o19. október 5. szombat - Törökmező (Börzsöny). 

______________________________

 

 

A 2022. év első támogatója az EXPODOM  Kft.

Köszönjük!