Dr. Molnár Péter

projektvezető, orvos munkatárs

 

Mentőorvos, iskolaorvos, légimentő,barlangi mentőszolgálatos, a Wilderness Emergency Rescue Academy magyar iskjolájának egyik kidolgozója, oktatója

 

Péter 1999 óta foglalkozik gyakorlati elsősegély és újraélesztés oktatással. 2005 óta a Magyar Resuscitatios (újraélesztési) Társaság és az European Resuscitation Council nemzetközi instruktora. 2008 óta ITLS (International Trauma Life Support), 2010 óta PTLS (Pediatric Trauma L.S), 2014 óta EPLS (European Pediatric L.S.) instructor is, illetve 2012 óta ITLS course director. 2010 óta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat állandó tagja.
Rendszeresen oktat orvosokat, mentődolgozókat, ápolókat, illetve laikus felnőtteket és 10-18 éves fiatalokat is. Számos alkalommal tartott képzést a TÜV Rheinhard, az ALDI vagy akár outdoor tréningek szervezésével fglalkozó cégek számára.

A sürgősségi beteg- és sérült-ellátásban 2005 óta dolgozik.  Főállása és családja (3 gyermek) mellett 2017-ig az Országos Mentőszolgálatnál, ill. a Magyar Légimentő Nonprofit Kft-nél kivonuló mentőorvosként teljesít szolgálatot.

2017 óta családjával együtt Ausztriában él, mára hazánkban csak a Magyar Légimentőknél szolgál, illetve a Vadoneslsőegély képzéseket szervezi és vezeti magyar hallgatóknak.

Kisgyermek kora óta rendszeresen túrázik, tizenévesen kezdett outdoor sportokat űzni, hegyet és sziklát mászni, barlangászni. A természeti sportok szeretetét és természet iránti alázatát nagy örömmel igyekszik átadni gyermekeinek, barátainak, tanítványinak – mind szabadidejében, mind táborok vagy az orvoslás gyakorlása közben. Vallja, hogy a tanítás szeretete a tudás örökkévalósága.

Alapítványunk orvosa, tanácsadója, munkatársaink képzője.

 


vissza a munkatársak oldalra