Szabó Gábor Timur

Elképesztő, ahogy az agyunk, a valóságunk érzékszervi észlelésén keresztül érkező információ tudati feldolgozása miként befolyásolja azt, hogy mire vagyunk képesek. Gyerekként, mint legtöbben, futottam. 60 méter felmérő, büntetőkörök hangos beszédért tornaórán körbe-körbe a tornateremben, öttusa előkészítő, ilyenek. Felnőttként egy személyes krízis keltette feszültség megdolgozásaként kezdtem futni ismét. Az erdő mellett laktam, ott futottam. Sportolói múltamból fakadó hitem gátolt abban, hogy megengedjem magamnak a “kényelmes futást”. Hiszen a futás csak akkor ér valamit, ha gyorsan és megállás nélkül. Akkor először a mágikus gondolkodás segített és megjelent a gondolat a fejemben: “ha megállás nélkül felfutok a  közeli csúcsra, akkor minden rendben lesz”. Amikor először sikerült, igazi eufóriát éltem meg, lehetővé vált valami, ami előtte lehetetlennek tűnt. A tapasztalati tanulás módszertanának képviseletével ennek fontosságát azóta is hírdetem. Nagyon támogatóan megközelítve sem lehet állítani, hogy futó alkatom van: 100 kilómmal úgy futok, mint egy rinocérosz, de mára a félmaratoni aszfalt táv rutinná vált. A maratont nem szerettem meg, de tágítom a tudatomat. Az utóbbi években visszataláltam a terepfutáshoz, már terepcipőm is van és két Balboát is lefutottam… Nem tudom miért, de személyes misszióm, hogy minél több embert ráébresszek arra: futni jó és leginkább a természetben!

Most ismét van célom, egy igazán JÓ cél: a 2Trail 22,5 km-es, közel 900m szintméteres terepfutása, október 6-án.

Menő lenne alapítványunk első adománygyűjtő futásán annyi jó szándékot pénzre váltani, hogy ne kelljen folyamatosan azon aggódni, hogy a szervezet képes e társadalmi célokkal működni, tenni a dolgát. Mert ez a frusztráció már napi szintűvé vált az elmúlt években… Én azért futok, hogy az állami gondozott fiatalokat – mely célcsoporttal már hosszú évek óta dolgozunk, – továbbra is ki tudjuk vinni az ERDŐBE, hogy megmutathassuk nekik ezt a csodát és közben lehetővé tegyük, hogy ne csak a természetbe, de önmagukhoz is visszataláljanak. Drogok, pia, piti kis bűnözések helyett.

 

A táv, amit vállalok lefutni a 2trail versenyen (The distance I’m going to run FOR 2trail Charity Run)22.5 km terepen (half-marathon on the trail, 900m+)

 

Az összeg, amit szeretnék személyesen összegyűjteni (The amount I would like to fundraise):  100.000.- HUF (350 USD)

 

Az adományozó oldal “megjegyzés” rovatba azt írd (Enter into the “comment” box on the fundraiser page): SzGábor

 

 

ADOMÁNYOZOK / DONATE ♥

 

 

⇐  vissza a JÓTÉKONYSÁGI FUTÁS oldalra / back to the CHARITY RUN page 

 

 

 


vissza a fundraising oldalra