'mozaik'

tanácsadás - támogatás - terápia   /   kint és bent

1. TANÁCSADÁS, EGYÉNI TERÁPIA

Milyen problémákkal, kérdésekkel, élethelyzetekben fordulhat hozzánk?
    • ha veszteség érte (halál, válás, szakítás, stb.)
    • ha állandóan feszült, fáradt, levert és/vagy kilátástalannak látja helyzetét (stessz, kiégés)
    •  ha apává vált és nehezen találja helyét a megváltozott körülmények között
    • ha anyává vált és ugyanígy érez
    • ha nem ért szót gyermekeivel – legyenek bár kicsik, serdülők vagy akár felnőttek (családterápia, családkonzultáció)
    • ha nem ért szót szüleivel vagy más fontos családtagjaival
    • ha nem ért szót férjével, feleségével, párjával (párkapcsolati tanácsadás, párterápia) vagy más családtagjaival
    • ha ön mozgássérült
    • ha ön mozgássérült gyermek szülője
    • ha ön valamilyen függőséggel küzd
    • vagy valamely családtagja szenvedélybeteg
    • ha szeretne mélyebb önismeretre szert tenni
    • ha szeretne társas készségeiben fejlődni (kommunikáció, én-prezentáció, konfliktuskezelés, együttműködés, stb.
    • minden más olyan esetben, ha nem érzi jól magát a bőrében és ennek feltehetően lelki okai vannak
    • ha megváltoztak az életkörülményei (költözés, munkahely változás, munkanélküliség, stb.).
    Milyen módszerekkel dolgozunk?
    • egyéni életvezetési, pszichológiai tanácsadás – 5-15 üléses
    • pár- és családterápia
    • válásterápia
    • kommunikációs nehézségek, konfliktusok megoldásában való támogatás
    • anya-gyermek, apa-gyermek kapcsolat fejlesztése és általános kapcsolat fejlesztés a videotréning módszerével
    • mediáció / válási, kapcsolati/ – kapcsolatügyi érdekegyeztető közvetítés
    • tematikus “találkozás” – csoportok
    • kaland alapú tanácsadás , kalandterápia – egyéni, páros családos és csoportos
    • vadon-kalandterápia

Találkozásunk helyszínei közösen egyeztetett időpontban:

Budapest, XII. kerület, Törpe utca 3/a. Fsz.3  – 59 es villamossal a Széll Kálmán tértől

KAPCSOLAT

Konzultációs díjak:
    • 1 óra (60 perc) egyéni tanácsadás – 8.000,- Ft+Áfa
    • 1 alkalom (1,5 óra) pár-, és családterápia – 14 – 20.000,- Ft + Áfa (szekvenviától, egyéni ülésrendtől, módszertől, bevont szakemberektől függően, megbeszélés szerint)
    • a kaland alapú tanácsadás díjai a tömbösítés miatt egyedi díjszabásúak (néhány órától a több napos munkaidő közötti időtartamban, megbeszélés szerint)
    • a konzultáció 24 órán belül történő lemondása a konzultációs díj teljes összegének megfizetését vonja maga után

2. + szabó gábor timur

Szabó Gábor Timur

“az élet furcsa és váratlan helyzeteket produkál – néha elkél a segítség”

A pszichológiai életvezetési tanácsadás nem valódi tanácsok adásából áll, sokkal inkább a nehéz helyzetekben nyújtott támogató jelenléttel és célirányos kérdésekkel, módszerekkel és gyakorlatokkal gazdagított kapcsolat. A tanácsadás az élethelyzetekből, körülmények megváltozásából fakadó érzelmileg különösen megterhelő helyzetek kezelésében segít.

Milyen problémákkal, kérdésekkel, élethelyzetekben fordulhat hozzám?
    • ha veszteség érte (halál, válás, szakítás, stb.)

•  ha apává vált és nehezen találja helyét a megváltozott körülmények között

• ha anyává vált és ugyanígy érez

• ha nem ért szót serdülő gyerekével (családterápia, családkonzultáció)

• ha nem ért szót szüleivel

• ha ön mozgássérült

• ha ön mozgássérült gyermek szülője

• ha szeretne mélyebb önismeretre szert tenni

•  minden más olyan esetben, ha nem érzi jól magát a bőrében és ennek feltehetően lelki okai vannak

• ha nem én vagyok a megfelelő szakember, talán tudok ajánlani valakit.

Milyen módszerekkel dolgozom?
    • egyéni életvezetési, pszichológiai tanácsadás – 5-15 üléses

• anya-gyerek kapcsolat fejlesztése (és általános kapcsolat fejlesztése) a videotréning módszerével (bővebb info: www.videotraining.hu)

• pár- és családterápia

• NLP – neurolingvisztikus programozás

• mediáció – kapcsolatügyi érdekegyeztető közvetítés

• tematikus “találkozás” – csoportok

• kaland alapú tanácsadás – kalandterápia – egyéni, páros családos és csoportos

Elérhetőségeim:

telefonon: +36 30 400 8800

vagy e-mail-ben: gabor.szabo@ahaoutdoor.hu

Találkozásunk helyszínei közösen egyeztetett időpontban:
    Budapest, XII. kerület, Törpe utca 3/a fsz 3. – 59 es villamossal a Moszkva tértől.

3. + rákár-szabó natália

Rákár-Szabó Natália

“ha meglátjuk a lényeget, a részletek maguktól a helyükre kerülnek”

Ma, Budapesten, bekopogni valakihez ismeretlenül,  leülni a kanapéjára, majd feltárni legbelsőbb titkainkat – hatalmas kihívás.  Annál is több: a keresés rendkívül bonyolult, szövevényes, lehet feszültséggel teli és akár félelmetes is, különösen, ha egyszerűen ‘CSAK megpróbálunk keresni valakit, aki elfogad, akit elfogadunk‘.  Aki mellett megengedhetjük magunknak, hogy sebezhetőek legyünk, aki örömmel fogadja, hogy megtesszük az első lépést. Felé, de valójában önmagunk felé…

A támogató munkám központi értékei a tisztelet és az empátia.

A célom, hogy segítsek Önnek szembenézni a kérdéseivel, a félelmeivel, és az, hogy ezáltal közelebb kerüljön a érzéseihez, a mintázatokhoz, melyek önmagához és a másokhoz való kapcsolódásait jellemzik.

A rendszerszemléletű, humanisztikus, narratív és konstruktivista irányzatokból, elméleti alapokból kiindulva, olyan integratív szemlélettel dolgozom, melyek segítenek közelebb kerülnöm az Ön valóságához, jobban megértenem az élete fontos eseményeit, a tapasztalatain keresztül megismernem a történeteit és azt, hogyan vezettek ezek a boldogtalansághoz, veszteséghez, zavarhoz vagy kérdések özönéhez, melyek most jelen vannak az életében.

Hiszek benne, hogy minden emberben eredendően létezik a vágy és a potenciál a növekedésre és a pozitív változásra, így a közös munkánk alapja mindig a személyes növekedésben való hit.

A terápia , ill a tanácsadás folyamata egy bátor elköteleződés. A változás, még ha pozitív is, okozhat nehéz időket. A terápia azt a kihívást nyújtja, hogy a kényelmetlen érzéseivel, a fájdalma kifejezésével üljön egy kanapén, mely erőfeszítések végül az élet örömteli oldalának felismeréséhez vezetik majd vissza. Egy ilyen ‘utazáson’ részt venni egy másik ember jelenlétében, valóban nagyon bátor dolog, ezért előre is köszönöm a bizalmát!

Ha szívesen találkozna személyesen, hívjon a +36 20 5421583-as számon

vagy írjon pár sort a  natalia.rakarszabo@kettealapitvany.hu címre.

Szívesen dolgozom bent, klasszikus körülmények között, de kalandterapeutaként még szívesebben töltök időt a természetben. Önnel is!

Lehet, hogy sétáló-beszélgetünk, de ha kedvet érez hozzá, olyan kalandaktivitásokat is szívesen kínálunk, melyekkel kiléphet komfortzónájából és olyan válaszokra lelhet, melyekhez most még a kérdéseket sem tudja feltenni…

1. CSALÁD- ÉS PÁRTERÁPIA, TANÁCSADÁS

Itt az ideje, hogy végre a KAPCSOLAT legyen az első!

A kèTTè Alapítvány munkatársai és kapcsolódó szakemberek  “MOZAIK terápiás és csoport MŰHELY”  néven családterápiás és élményterápián alapuló családtámogató szolgáltatásokat kínálnak családoknak.

Amit kínálunk:

– rendszerszemléletű család- és párterápia

– videotréning kapcsolatfejlesztő módszer

– élményterápia/ kalandterápia családoknak

és ezek különböző kombinációi.

A természeti világ folyamatosan egyensúlyra  és belső alkalmazkodásra törekszik a külső  változásokkal szemben.  Amikor a lehető  legegyszerűbb módon átadjuk magunkat a természetnek, akkor harmónikus módon foga mi életünk is az egyensúly felé mozdulni .

Támogatást nyújtunk
    • egyéneknek
    • pároknak
    • családoknak
    • csoportoknak

Mindig a minket felkeresők által hozott problémák és kérdések mentén állítjuk fel támogatási tervünket illetve választjuk ki közös munkánk leginkább megfelelő formáját és módszereit. Amennyiben a helyzet lehetővé teszi, igyekszünk a tapasztalati tanulás módszerével és a kalandterápia eszközeivel élni, alkalmanként kiegészítve a videós visszejelzésben rejlő erőforrásokkal is.

Kapcsolat és természet

A természeti programokat olyan párok számára ajánljuk, akik szeretnék kapcsolatukat javítani, egy magasabb minőségi és kapcsolódási szintre helyezni. A kirándulás, hátizsákos túrázás egy nagyszerű módja annak, hogy tapasztalatokat szerezzenek a természetben partnerükkel. A szabadban való időtöltés kalandjai és izgalmai elősegítik az egymáshoz való közelség és egymás iránti felelősség kialakulását. Azon túl, hogy egy nagyszerű mozgáslehetőséget kínálnak, a természeti programok olyan hatásos és jótékony eszközöket is nyújtanak, melyek  hosszútávon is hasznosak lesznek a kapcsolat további alakulására.

A  kommunikációst támogató és a tapasztalati tanulás módszertanához kapcsolódó gyakorlatok és feldolgozás kerülnek leginkább előtérbe, melyeket kiegészítenek további kalandterápiás és rendszerszemléletű családterápiás iskolák elméletének alkalmazásai (pl. V. Satir, F. Pearls, P. Watzlawick, S. Minuchin, M. Guess , M. Rosenberg, hogy csak néhányat említsünk).

A megnyugtató légkörű természeti közegben könnyen összeomlanak a korábbi falak és megteremtődik egy nyílt, tehermentes tér a kommunikáció és a mentális, érzelmi megtisztulás számára. Interaktív tevékenységekre és a párok kezdeményezéseire  fogunk összpontosítani, melyek elősegítik a növekedést és a megértést. Végül, a műhelyünk célja, hogy segítséget nyújtsunk újjáéleszteni és erősíteni a kapcsolatot.

A rendszerszemléletű családterápia

azon belül több irányzat módszertana, mint pl. a Humanisztikus, Strukturális, Gestalt vagy Narratív – adja az integrációt alkalmazó munkánk alapkeretét.

Úgynevezett “hagyományos” család és párterápiás folyamatokat jjellemzően kéthetes szekvenciában kísérünk, támogatunk. Egyik speciális szakterületünk a mozaik családokkal való munka (második, különböző szülőktől származó gyermekeket nevelő családforma).

A bennünket felkereső családoknak, pároknak két helyszínen is bitosítani tudjuk a találkozásokat, az ún. hagyományos, beszélgetős formában, belső térben.

E mellett sajátosságunk, hogy amint alkalom vagy indikáció merül fel – felajánljuk a élmény-terápiás (vagy tapasztalati tanulási) helyzeteket is a hagyományos ülés-sorozaton belül – akár csak 1-1 alkalom erejég. Ezeket mindig a helyzetnek, időnek, lehetőségeknek és affinitásnak megfelelően kínáljuk.

Hagyományos család-, és párterápiáink helyszínei

Budapest   XII. ker. Törpe u. 3/a.

Budapest   XIX. ker. Báthory u 56.

A kalandterápiás aktivitásokat – amennyiben azokat a családterápiás folyamatba ágyazzuk és egy-egy ülést érintenek – a praxisaink helyszínéhez közeli erdőkben valósítjuk meg, Normafán ill. a XVIII. kerületben, a Péterhalmi erdőben.

Az első találkozás kb. 1 órás beszélgetés, mely során megismerkedünk és kialakul, elkezdődik-e a közös munka.  Az érdeklődőknek, az átgondolás után  módjukban áll jelezni, ha elszánták magukat a további találkozásokra, az időpontok egyeztetése ezután történik. Az első ülés díjtalan. A következő ülések 1,5 óra időtartamúak, díjuk 14 – 20.000.- (+Áfa) Ft, két terapeuta vezetésével (férfi és nő terapeuta páros vezeti a folyamatot) – módszertantól, egyéni tartalmaktól, megbeszéléstől függően.

KAPCSOLAT

1. VIDEOTRÉNING – KAPCSOLAT és KOMMUNIKÁCIÓ-FEJLESZTÉS