‘2Trail’

Jótékonysági Mezítlábas / Terepfutó Verseny  és Családi Piknik

Szeretettel hívunk egy felejthetetlen, vadregényes börzsönyi terepfutó eseményünkre –

• akár profi futó vagy,
  • akár teljesen kezdő a terepen,
  • esetleg kipróbálnád magad az ELSŐ MEZÍTLÁBAS terepfutó versenyen
  • vagy csak a családoddal szeretnél csatlakozni a Piknikhez!

A hosszabb útvonalak pazar, változatos, gyönyörű tájakon vezetnek, a rövidebbek kalandosak, patakokon át visznek, gyerekeknek, kezdőknek, családoknak ideális!

2019. október 6. vasárnap – Börzsöny, Törökmező

A kéTTé –Tapasztalati Tanulás Alapítvány kiemelt célja, hogy a vadon-kaland-természet által terápiás és pedagógiai támogatást és élményt nyújtson rászoruló gyerekeknek, fiataloknak családoknak (http://tapasztalati-tanulas-alapitvany.hu/dolgaink/empowerment/ )

A ‘2Trail’ Jótékonysági Terepfutó Verseny és Családi Piknik célja, hogy
  • a terepfutást és ezen keresztül a természethez való tiszteletteljes kapcsolódást népszerűsítse,
  • miközben a befolyt adományokból és bevétellel az állami gondozott fiatalok és mozgássérült gyerekek vadon-kalandterápiás programjainak megvalósítását támogassa.
  • ADOMÁNYGYŰJTÉST szervezünk a résztvevőknek online vagy a helyszínen, mely lehetőség nemzetközi szinten nyitott azok számára is, akik nem tudnak velünk tartani személyesen de támogatják ügyünket! Az adománygyűjtés technikai lehetőségeiről hamarosan bővebben is írunk a honlapunkon és a FB oldalon!

VERSENY KIÍRÁS ÉS REGISZTRÁCIÓ

Időpont: 2019. Október 6. vasárnap

Helyszín : Dél-Börzsöny

Versenyközpont és Piknik: Törökmező (parkolni a Törökmezői Túristaház parkolójában és környezetében lehet)

Terep: Dél-Börzsöny, erdei utak és ösvények, minimális aszfalt a zebegényi erdőszélen

Rajtidőpont: 9.45 h-tól, több időpontban

Regisztráció: online, augusztus 20 – szeptember 20.

TÁVOK

Kötelező felszerelés személyenként az S / M / L távokon

• Mobiltelefon, bekapcsolt állapotban
  • Fényképes igazolvány, TB kártya
  • Minimum fél literes víztartály vagy kulacs

Időmérés

Hagyományos ún. dugós módszerrel, a következő távokon

• S: 8.5 km / 236m+
  • M: 13 km / 291 m+
  • L: 22.5 km félmaraton / 446 m+

SZERVEZÉS

Rendező: Magyar Tapasztalati Tanulás Alapítvány

Cím: 1196 Budapest, Báthory u 56.

info@kettealapitvany.hu

Adószám: 18251067-1-43

Bank számlaszám: Magnet Bank 16200144-18532535

• A beérkezett nevezési díjakról elektronikus számlát állítunk ki melyet e-mailben küldünk el a regisztrációban megadott címre.
  • A nevezésen felül befizetett ADOMÁNYOK az adóalapból leírhatóak, azokról “adományozási igazolást” állítunk ki. Minden hivatalos számla vagy igazolás arra a névre szólhat, ahonnan az utalás érkezett. A helyszíni készpénzes befizetésnél természetesen a kért befizető nevére.
  • A rendezvény egészségügyi szolgáltatója, elsősegélynyújtója a GA Medic Egészségügyi Szolgáltató. További önkéntes, WERA képzett vadon-elsősegélynyújtók is jelen lesznek a rendezvényen.
  • A verseny hivatalos engedélyei a verseny napján, a helyszínen megtekinthetőek lesznek.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A versenyen bárki indulhat, aki

• Elfogadja a verseny szabályait és etikáját
  • Ismeri a verseny sajátosságait, a választott táv hosszát, szintemelkedést, nehézségét és megfelelő felkészültséggel bír
  • Rendelkezik az időjárásnak megfelelő ruházattal, felszereléssel, a terep adottságainak megfelelő lábbelivel
  • a verseny során fellépő pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémáit egymaga képes megoldani, ill.  tudomásul veszi, hogy ezen problémák megoldása nem a rendezők feladata.

KÖTELEZŐ FELSZERELÉS

Az előírt kötelező felszerelés az a minimum, amelyet minden résztvevőnek magánál kell tartania a verseny teljes ideje alatt. Ezen túl, mindenki az egyéni igényének megfelelően egészíti ki saját felszerelését. Az 1.5 és 3 km-es távokon indulók számára nincs előírás a felszerelést illetően.

A versenyzők biztonsága érdekében nem ajánlott mindkét fülön a külvilág zajait tompító fülhallgatót viselni!

A REGISZTRÁCIÓ MENETE

• A regisztrációra 2019. augusztus 20. és 2019. szeptember 20. között van lehetőség a létszámlimitek erejéig.
  • A regisztrációval a résztvevő elfogadja a verseny szabályait és etikáját. A regisztrációra kizárólag online, a 2TRAIL oldalon megtalálható REGISZTRÁCIÓS LAP kitöltésével van mód, helyszíni regisztrációra csak abban az esetben kerül sor, ha ezt az el nem ért résztvevői létszám limit megengedi. Az erről való tájékozódás – az esemény elérhető internetes felületein keresztül – minden résztvevő egyéni felelőssége.
  • A regisztráltaknak a regisztrációtól számítva 5 nap áll rendelkezésükre a nevezési díj befizetésére. Azokat a nevezéseket, amikhez 2019. szeptember 30.-ig nem érkezik befizetés, automatikusan, figyelmeztetés nélkül töröljük.
  • A regisztrációkról és díjak beérkezéséről a honlapon hamarosan elérhető “2Trail résztvevők” listáján mindenki önállóan tájékozódhat.
  • A nevezési díjat a következő számlára kérjük utalni:

kéTTé Alapítvány Magnet Bank 16200144-18532535, közleményben kérjük feltüntetni a választott távot és a résztvevő nevét. Több táv választása a esetén lehet kumulált befizetést végezni, a nevekhez kérjük kapcsolni a különböző távokat.

• GYEREKEK regisztrációja: 14 évnél fiatalabb gyerekek nem vehetnek részt a versenyen felnőtt kísérő nélkül. A felnőtteknek nem kell futniuk, de a helyszínen a biztonságukra figyelni. Egy kísérőhöz több gyermek is tartozhat, a 14 év alattiaknak külön regisztráció kitöltése nem szükséges, de ebben az esetben a felnőttnek ki kell tölteni a regisztrációs lapot és a gyerekeket feltűntetni. Ha a felnőtt csak kísér és nem vesz részt a versenyen, akkor is kérjük tölrse ki a regisztrációs lapot, értelem szerűen jelölve a kísérő státuszát.
  • A beérkezett nevezési díjakról elektronikus számlát állítunk ki, melyet a regisztrációnál megadott e-mail címre küldünk el. Ezzel egy időben hagyjuk jóvá a nevezést.

REGISZTRÁCIÓS DÍJ TARTALMA

Mini és Családi versenyeken:

• Kis méretű rajtszám
  • Egyedi emlékérem
  • Verseny végén édesség-ajándék
  • Családi Pikniken való részvétel
  • A Verseny és a dicsőség.

S / M / L versenytávokon:

• Egyedi emlékérem minden résztvevőnek
  • Egyedi, névre szóló rajtszám
  • Időmérés
  • Frissítés a verseny során
  • Csomagmegőrzés, átöltözési és mosdási lehetőség és egy tál meleg étel a célban
  • Családi Pikniken való részvétel
  • A Verseny és a dicsőség.

DÍJAZÁS

• Egyedi befutóérem az összes résztvevőnek
  • Az S / M / L távonként az első 3 nő , férfi és mezítlábas futó (nemtől függetlenül) külön díjazást kap
  • Bármely távon “mezítláb” futó versenyzők külön emléklapot kapnak.

RAJTCSOMAG ÉS RAJTSZÁM

• A rajtcsomag felvétel a regisztrációs sátornál történik. Az S / M / L távokon résztvevőktől egy db 5000.- Ft-os bankjegyet kérünk letétbe helyezni, mely az időmérő chip letéti díja. Ezt az időmérő leadásakor, a verseny végén visszaszolgáltatjuk. Ha valaki nem tart igényt az időmérésre, természetesen ez nem kötelező.
  • A rajtszámot jól látható helyen kell viselni, a verseny teljes ideje alatt. A rajtszám viselése (típustól függően) teszi lehetővé
    • a frissítőpontok
    • és a csomagmegőrző, mosdók használatát,
    • valamint a célban egy tál meleg ételhez jutás lehetőségét.

IDŐMÉRÉS ÉS FRISSÍTŐPONTOK

• Az időmérés a tájfutó versenyeken használt un. “dugókás” rendszerrel történik.
  • Az időmérő dugóka letéti díja 5000 Ft, melyet átvételkor, a rajtban kell letétbe helyezni.
  • Pontos összeget kérünk, 1 darab 5.000 Ft-os bankjegyet.
  • A rajtban nem váltunk pénzt és semmilyen más értéktárgyat nem fogadunk el letétként.
  • A letéti díjat a dugóka leadása után a célban kapják vissza a résztvevők.
  • A dugókák megőrzése és visszajuttatása a versenyző felelőssége.
  • A versenyen saját dugókával nem lehet indulni.
  • A frissítőpontokra kizárólag látható rajtszámmal léphetnek a futók. A frissítőpontok kínálata:
    • víz, izotóniás ital
    • sós és édes kekszek,
    • csokoládé és szőlőcukor
  • A frissítőpontokon egyszer használatos pohár nem lesz, természetvédelmi okokból! A versenyzők saját poharait illetve kulacsait tudjuk megtölteni.
  • A 8.5 és 13 km-es távokon 1-1 frissítőpont, a 22 km-es félmaraton távon 3 db frissítő pont lesz.

ELSŐSEGÉLY

A verseny időtartama alatt szakképzett, professzionális elsősegélynyújtó és néhány önkéntes, képzett vadon-elsősegélynyújtó áll készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

EGYÉB SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK

• Pihenőhely és mosakodás
    A szervezők a Törökmezei túristaházzal együttműködésben a Piknik helyszínén pihenő helyet működtetnek és a túristaház területén mosdóhasználatot biztosítanak.
    Itt található a résztvevők számára ingyenesen igénybe vehető csomagmegőrzés is.
  • Meleg étel a célban
    A hosszabb távon futó résztvevőknek a regisztráció során 2 féle egytálételből lehet választani: húsos illetve vegetáriánus-gluténmentes. A rövidebb távon versenyzők és a kísérők számára is elérhető lesz meleg étel a bográcsozás során – a regisztrációnál, külön erre a célra vásárolt kuponért. Bármely, a területen vásárolt szolgáltatás, vagy adomány befizetés az alapítvány társadalmi célú tevékenységeit támogatja!
  • Útvonaljelölés – ‘Leave No Trace’A verseny útvonalát a verseny saját szalagjával és irányjelző tábláival jelöljük.

A Verseny és Családi Piknik helyszínén – Törökmezőn – és a versenyútvonalakon kiemelten ügyelünk a természet védelmére, a szelektív szemétgyűjtésre és annak elszállítására. Erre és a vonatkozó közös szabályok betartására minden résztvevő figyelmét külön is fel fogjuk hívni a helyszínen.

Fotók, videók
A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, kizárólag az eseménnyel kapcsolatos marketing célokra, de azokat harmadik személy rendelkezésére nem bocsáthatják.

A versenykiírás technika információinak szabályos megjelenése a ©terepfutas.hu szerzői engedélyével történt.

A verseny nem része semmilyen hivatalos versenysorozatnak, kupának, hazai vagy nemzetközi szerveződésnek. Alapítványunk a terepfutás és mezítlábas futás népszerűsítésére és elsősorban jótékonysági céllal rendezi az eseményt, a professzionális versenyszervezés nem a profilunk. Természetesen mindent megteszünk  – háttértámogatással – a verseny hibátlan lefolytatásáért, mert tudjuk, hogy sok futót ez motivál, azonban a barátságos hangulatot, személyes jelenlétet, családi programokat örömmel garantáljuk minden résztvevőnek.  Ennek fényében jelentkezzenek a versenyzők.

2TRAIL

JÓTÉKONYSÁGI MEZÍTLÁBAS ÉS TEREPFUTÓ VERSENY ÉS CSALÁDI PIKNIK

A RENDEZVÉNY KÜLÖNLEGESSÉGEI – A ‘VARÁZS-SZAVAK’

1. Jótékonysági

A „kéTTé” Magyar Tapasztalati Tanulás Alapítványt 2004-ben hoztuk létre. Olyan tapasztalati tanulás módszertannal dolgozó szakemberek vagyunk (outdoor szakemberek, pszichológusok, pedagógusok, szociális munkások és más segítő szakemberek), akik fontosnak tartjuk, hogy ez az igen értékes, világszerte sikerrel és régóta alkalmazott oktatási és segítő célokra használt módszer Magyarországon is közismertté váljon, elterjedjen és lehetőségei szerint fejlődjön.

Az alapítvány természetben zajló tevékenysége miatt KIEMELT JELENTŐSÉGŰ az a cél, hogy fokozottan ügyeljünk a környezetvédelemre, természet-védelemre és erre kifejezetten tanítsuk a programjaink résztvevőit is.

A kéTTé Alapítvány közhasznú szervezet és mint ilyen, folyamatosan tevékenykedik a hátrányos helyzetű emberek (gyerekek, fiatalok vagy családok) életének javításáért. Az elmúlt években állami gondozott fiatalok és utógondozottak számára elindított vadon-kalandterápiás programunk korábban többször nyert állami /vagy intézményi támogatást, azonban az érintett szociális szektor alulfinanszírozottsága illetve a pályázati források drasztikus csökkenése miatt a programot immár két év óta folytatni nem tudjuk.

Alapítványunk KÖZÖSSÉGI ADOMÁNYGYŰJTÉS-t rendez azzal a céllal, hogy a nevezett célcsoport számára kínálhassuk a kalandterápiás programjainkat, ezt azonban szeretnénk egy sokak számára izgalmas és népszerű, természetben zajló sporteseménnyel, a terepfutással összekötni.

Az adománygyűjtésbe igyekszünk bekapcsolni a nemzetközi kalandterápiás (‘adventure therapy’) közösséget és a külföldi terepfutókat is – azaz bárki számára itt az alkalom, hogy ezzel az eseménnyel összekapcsolva támogathassa  segítő munkánkat Magyarországon, az igen elhanyagolt és “út mellett hagyott” célcsoportok bevonásával.

ELŐRE IS KÖSZÖNÜNK MINDEN TÁMOGATÁST!

2. Mezítlábas futás – Bearfoot/Natural Running

Mezítláb? Októberben? Ja, nem, nem úgy, de mégis.

Talán többen hallottatok már erről az új irányzatról, de Magyarországon még kevéssé elterjedt. A ‘mezítlábas futás’ egy komoly mozgalommá nőtte ki magát az elmúlt 1-2 évtizedben, bár lényegében egyidős az emberiséggel. 1960-ban az etióp Abebe Bikila teljesen mezítláb megnyerte a Római Olimpia Maratoni futását, azóta pedig az erre kifejlesztett vékonytalpú cipőkben hódít a mezítlábas technika. A “bearfoot running” vagy “natural running” néven terjedő irányzat képviselői és kutatói szerint nem csak az izomzatnak, izületeknek és általában a fizikai egészségünknek tesz jót a technika, de nagyban hozzásegít a természethez való visszakapcsolódáshoz, és így a mentális-pszichés előnyei is számottevőek.

Most először, Magyarországon is külön figyelmet szentelünk ennek az izgalmas új irányzatnak és minden mezítlábas technikát választó versenyzőt külön ünnepelünk.

A versenyben bármely kategóriában indulhatnak, kérjük ezt  jelölni a regisztrációs lapon, hogy külön emléklappal értékelhessük ezt a különleges részvételt!

Akit mélyebben érdekel, Török Imre remek összefoglaló írása a mezítlábas technikáról – ITT olvasható. Talán ez less az alkalom, hogy valaki kipróbálja? 1.5 vagy 3 km-en is érdemes… Bár szeretnénk felhívni a figyelmet az előzetes felkészülés és megfelelő lábbeli fontosságára!

3.Terepfutás – TrailRunning

A táj és terepfutás hazánkban egyre népszerűbb és örömmel látjuk, hogy az elmúlt években mind több esemény, verseny is megrendezésre kerül.

“Vissza a természetbe!” – már több száz éve tudhatjuk, hogy elindult egy komoly elidegenedés a természettől és ma már az is evidencia, hogy a klímaváltozás megállítása, a természet- és általános környezetvédelem nélkül a vesztébe rohan az emberiség. Mi, akik azon dolgozunk, hogy MINDEN EMBER, de leginkább a jövő generációja visszataláljon a természetbe, kiemelten fontosnak gondoljuk, hogy az újra-kapcsolódás, a természetben való jó érzések, gyógyulás és feltöltődés lehetősége mindenki számára egyértelmű lehetőséggé váljon. A természetben sportolás egy remek alkalom erre a visszatérésre.

4. Családi Piknik

Nem véletlenül került a Családi Piknik a versenykiírás mellé – szívből jövő vágyunk, hogy minél több futó a családjával érkezzen erre a szép, vasárnapi eseményre!

A legtöbb hosszú-, vagy terepfutó ember családja rendszeresen megéli a családtag hiányát, amikor szenvedélyüknek hódolva rövidebb vagy hosszabb időkre “eltűnnek” a horizonton… Ez alkalommal szeretnénk köszönetet mondani minden családtagnak, feleségnek vagy férjnek, gyerekeknek, barátoknak, hogy kitartó türelemmel és empátiával viselik a szerettük rendszeres távollétét. De miért megy el? Mit szeret ebben? Tényleg olyan jó? Jobb, mint a reggeli lustálkodás?

Alkalmat nyújtunk arra, hogy a nem vagy kevésbé ambiciózus futók is kipróbálhassák a természetben futás rejtelmeit! 1.5 vagy 3 km nem olyan hosszú táv, hogy ne érne meg egy próbát!

Gyönyörű erdőn, patakokon át gázolás, réten és madárfüttyel kísérve… no és itt a lelkesítő közönség és a közös eredmény ünneplésének lehetősége – nem érdemes kihagyni!

A futás és verseny után pedig kicsiknek és nagyoknak kínálunk közösségi, élmény-, és kalandjátékokat a réten, az erdőben… hogy tényleg mindenki elmondhassa – akár futott, akár fára mászott vagy papírsárkányt eregetett, vagy csak a jó bográcsból evett miután kedves állatokat látogatott a kis vadasparkban, esetleg a kalandparkban járta végig a próbákat – klassz volt, igazi jó családi vasárnap, kint, együtt.

vissza a fundraising oldalra